Nieuw: Gratis familierecht-spreekuur en echtscheiding mediation

Mediation

Mediation betekent samen een conflict oplossen met behulp van een neutrale deskundige bemiddelaar. Mediation is vrijwillig van aard en betreft dus een keuze van u zelf. Belangrijkste vereisten voor mediation zijn dat u bereid bent tot onderhandeling en dat ruimte bestaat tot onderhandeling.

In sommige gevallen is het raadzaam te kiezen voor een andere methode van geschillenoplossing. Dat u het niet met elkaar eens bent, of niet of slecht met elkaar kunt praten, maakt in beginsel niet dat mediation in uw geval niet mogelijk zou zijn.

De zelftest mediation kan u helpen bij de beoordeling van de vraag of het zinvol kan zijn voor de oplossing van uw conflict mediation te overwegen.

De medewerkers van de sectie personen- en familierecht van Van der Goen advocaten hanteren bij bemiddelingen de vFAS bemiddelingsovereenkomst en gedragsregels.

Op uw verzoek is bij de vFAs de volgende folder over mediation verkrijgbaar:

Er zijn talrijke publicaties over mediation, waaronder de volgende:

Is mediation een mogelijke methode om mijn conflict op te lossen? Doe hier de zelftest mediation.

Nota bene
Veel van hetgeen in het voorgaande is vermeld is eveneens van toepassing in geval van beëindiging van een samenleving (al dan niet met een samenlevingsovereenkomst). U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze advocaten om vast te stellen of wij u van dienst kunnen zijn.

Neem contact op met ons familierechtteam.